Visingsö – en idyll mitt i Vättern

Enligt legenden skapades Visingsö när Jätten Vist slängde ut en grästuva i sjön Vättern för att hans gumma skulle ha något att kliva på. Liksom för tusen år sedan, sjuder tuvan än idag av liv! Här kan du njuta av historiska lämningar, vacker natur, konst och kultur!

DATUMET HAR PASSERAT FÖR DEN HÄR RESAN.

På Visingsö finns en uppsjö av kulturskatter och en mängd intressant historia att upptäcka. Här står du mitt i historieboken! Under 1100- och 1200-talen var Visingsö centrum för den svenska kungamakten och du kan fortfarande se spår av grevskapets glansdagar. Här finns också en hantverkstradition och en spännande industrihistoria.

Remmalagen – en rundtur med häst och vagn

Remmalagen är Visingsös populära hästdroskor som har skjutsat besökare runt den vackra ön i över 100 år. Vår tur tar oss till den välbevarade gamla kyrkan, Kumlaby kyrka. Uppifrån kyrktornet sägs det att man kan se de fyra omgivande landskapen: Småland, Västergötland, Närke och Östergötland. Med buss och guide tar vi oss sedan an resten av Visingsö.

Polkagrisstaden Gränna

På vår resa besöker vi även den idylliska polkagrisstaden Gränna, med kullerstensgator, vackra trähus och trädgårdar - och polkagriskokerier förstås!

Vi bor på anrika Hotel Gyllene Uttern, ursprungligen byggt som Sveriges första motell och vägkrog. Här njuter vi av en magnifik utsikt över Vättern samt hotellets förstklassiga kök.


Avresa: 27.5, 2,5 dagar. 
utresa måndag kl. 16.00 från Mariehamn,
retur onsdag kl. 20.00 från Kapellskär.
Pris: 395 €
I priset ingår:
Buss- och båtresa t/r, del i dubbelrum på Hotel Gyllene Uttern inkl. frukost samt 2-rätters middag, dagsutflykt till Visingsö inkl. lokalguide, lunch och remmalag.

Enkelrumstillägg: 40 €