Tallinn, Riga & Ösel

Folklore, mat, öl, konst och en kärlek till naturen! Lägg till en av de bäst bevarade Hansastäderna i världen samt Baltikums största stad, så har du ingredienserna till vår resa till Estland och Lettland.

DATUMET HAR PASSERAT FÖR DEN HÄR RESAN.

Att åka till Estland innebär för de flesta ett första stopp i Tallinn, så också på denna resa. Gamla stan i Tallinn är en av de bäst bevarade gamla Hansastäderna i världen, men bara ett stenkast bort hittar du Tallinns affärsdistrikt med moderna höghus och lyxiga hotell, trendigt grannskap och stora shoppingcenter. I dag är Tallinn en spännande blandning av gammalt och nytt.

Från Tallinn åker vi vidare till Riga, Lettlands huvudstad och även den största i Baltikum. Genom staden rinner floden Daugava, som användes av vikingar och köpmän i Hansan för att bedriva handel i öst. I Riga finns Art Noveau-fasader vid boulevarderna blandat med gamla trähus och gotiska spiror som sträcker sig högt mot himlen. Att detta är en Unesco-skyddad stadskärna gör nog ingen förvånad!

Efter besöken i två av Baltikums största städer återvänder vi norrut för att njuta av två av Estlands populäraste resmål. I Pärnu möts vi av badortens charm och de långa vita sandstränderna. Den livliga strandpromenaden gör Pärnu till en av Estlands riktiga pärlor. Vänder vi blicken västerut mot horisonten anar vi Ösel, med sömniga fiskebyar, väderkvarnar och ett rikt djurliv.

Dagsprogram Tallinn, Riga & Ösel (pdf)


Avresa: 15.4, 6 dagar Resan är fullbokad, väntelista.
utresa söndag kl. 23.45 från Mariehamn,
retur lördag kl. 20.55 från Åbo.
Pris: 860 €
I priset ingår:
buss- och båtresor, del i 2 personers utsideshytt, frukost alla dagar, 4 lunch, 4 middagar, i programmet nämnda besök, svensktalande guide, reseledare.

Enkelrumstillägg: 125 € (inkl. innerhytt)