St. Petersburg och Narva

Följ med på en historisk resa till storslagna St Petersburg.

Vi reser via Estland, vidare till Ryssland, för att återvända via Finland. Vi kombinerar tre nordeuropeiska länders historia under en och samma resa.

Östersjöns barockpärla

Narva är en stad med en rik historia, som idag är en av de äldsta bosättningarna i Estland. Staden är Estlands östligaste stad, och ligger intill floden med samma namn. Floden har genom århundraden utgjort gränsen mellan den östra och västra civilisationen och än idag står den ståtliga borgen Hermann kvar, mittemot Ivangorod-fästningen på den ryska sidan av floden.

En gång i tiden ansågs Narva vara en av världens vackraste städer, med europeisk barockarkitektur, men under andra världskriget skadades staden svårt. Sedan dess har staden byggts upp från grunden, och idag bjuder staden på en salig blandning av
gammalt och nytt, estniskt och ryskt. 

Tsarens huvudstad

Skönt omgiven av Nevaflodens delta, ligger en av världens vackraste storstäder – St Petersburg. Med sina kanaler, broar, palatser och katedraler är denna Östersjöstad ett levande konstverk.

Under besöket i St Petersburg får vi se otroliga målningar av kända konstnärer som samlats i Vinterpalatsets galleri Eremitaget, av Katarina den Stora. Vi bekantar oss även med många av St Petersburgs historiska minnesmärken så som Isakskatedralen med sin gyllene kupol, den långsträckta Amiralitetet med sin spira som syns i staden samt stadens största byggnad Peter Paul-fästningen.

Dagsprogram St. Petersburg och Narva


Avresa: 6.8, 6 dagar Stängd!
utresa söndag kl. 23.45 från Mariehamn,
retur lördag kl. 20.55 från Åbo.
Pris: 899 €
I priset ingår:
buss- och båtresor med del i 2-bädds utsideshytt, frukost alla dagar, inträden samt guidade rundturer enligt program, 2 lunch, 4 middag, visum.
Enkelrumstillägg: 150 €

För reseinformation och pris med start från Helsingfors, vänligen ring oss på telefon 018 26 311.