Sök
Sök

Saimen runt

Resan Saimen Runt flyttas fram till 2021, berörda resenärer kommer att kontaktas.

Vår resa startar den 13 augusti, med avgång från Mariehamn på kvällen och ankomst till Helsingfors följande morgon. Vi börjar med att åka till Borgå, där vi får en guidad tur i Johan Ludvig Runebergs hem. Hemmet öppnades som museum 1882, efter att staten inlöst det av Johan Ludvig och Fredrika Runebergs arvingar.

Resan fortsätter mot Villmanstrand och den 15 augusti åker vi på kryssning till Viborg över dagen. Följande dag beger vi oss iväg mot Nyslott, Punkaharjuåsen och Kerimäki kyrka.

Punkaharju är en rullstensås och sedan 1843 kronopark, 25 km söder om Nyslott, i landskapet Södra Savolax i Finland, 290 km nordost om huvudstaden Helsingfors.

Kerimäki kyrka är en av världens största kyrkor av trä och ritades 1844 av arkitekten Anders Fredrik Granstedt. Efter tre års byggnation stod kyrkan färdig den 25 september 1847. Kyrkan är 45 meter lång och 42 meter bred. Den inre takhöjden är 27 meter och den yttre 37 meter.

Den 17 augusti fortsätter vårt äventyr till Valamo kloster, i Finland även känt som Nya Valamo kloster. Klostret ligger i vackra omgivningar i Heinävesi kommun och är ett ortodoxt kloster som grundades någon gång mellan 1100 och 1300 av de heliga fäderna Sergei och Herman Valamolainen på ön Ladoga. Heinävesi Valamo ger fortsatt liv till de gamla Valamotraditionerna. 

Hemresan startar den 18 augusti, hemfärd med Viking Grace från Åbo.

Obs! Eftersom vi gör en dagskryssning till Viborg, Ryssland, behöver vi få en kopia av ditt pass senast en månad före avresan den 13.8. Ta även med passet på resan. 

Dagsprogram Saimen runt (pdf)


Avresa: 13.8, 5,5 dagar
utresa torsdag kl. 23.45 från Mariehamn,
retur tisdag kl. 20.55 från Åbo.
Pris: 830 €
I priset ingår:
- Buss- och båtresa t/r, del i B2-hytt (utresa), frukostbuffé (utresa), Buffet Aurora (hemresa)
- Guidad visning i Runebergs hem
- Dagstur till Viborg
- Inträde och guidning till Valamo kloster
- 4 nätter del i dubbelrum på hotell i Nyslott och Villmanstrand
- 5 frukostar, 3 luncher och 5 middagar

Enkelrumstillägg: 143 €