Tyskland med Passionsspelen

Passionsspelen i Oberammergau uppförs endast vart tionde år och lockar varje gång hundratusentals besökare. Nu har du chansen att vara med om denna unika upplevelse tillsammans med Viking Line Buss i augusti 2020.

Den 11 augusti 2020 åker vi iväg mot Oberammergau, i delstaten Bayern i södra Tyskland. Oberammergau är känt som en vintersportort och som ett centrum för träsnide, men främst för passionsspelen, där Jesu liv och död skildras. Förutom själva passionsspelen innehåller denna oförglömliga resa många andra höjdpunkter.

Vi tar oss bland annat över Österrikes högsta bergskedja, Grossglockner, där den högsta toppen är 3 798 meter över havet. Framme i den charmiga småstaden Lienz, som ligger i dalgången mellan utlöparna från de italienska Dolomiterna i söder och foten av Alperna i norr, stannar vi upp för en lunchpaus och för att strosa runt på egen hand.

En härlig Tyrolerafton i Oberndorf bjuder på både sång och dans hela kvällen och på vår heldagsutflykt till bergsbyn Berchtesgaden får du uppleva storslagna vyer och vacker natur. Och upplevelserna tar inte slut här! En saltgruva från 1100-talet, en färd med gruvbanan 600 meter in i berget till Bergakungens sal, en underjordisk sjö och ett besök på Örnnästet/Kehlsteinhaus, som byggdes för att fira Hitlers 50-årsdag, är alla spännande besöksmål på denna resa. 

Säkra din plats nu!

Dagsprogram (pdf)


Avresa: 11.8.2020, 9 dagar
utresa tisdag kl. 07.30 från Mariehamn,
retur onsdag kl. 20.00 från Kapellskär.
Pris: 1795 €
I priset ingår:
- Buss- och båtresa t/r, frukostbuffé (utresa)
- Utflykt till Grossglockner och Lienz inkl. lunch
- Utflykt till Berchtesgaden, Saltgruvan och Örnnästet inkl. lunch
- Tyrolerafton en kväll (ej klart vilken kväll)
- Passionsspelen i Oberammergau inkl. lunch
- 8 nätter del i dubbelhytt/dubbelrum på Finnlines, Hotel Rappen, COOEE Alpin Hotel Kitzbüheler Alpen, hotell i Oberammergau, Hotel Strauss.
- 9 frukostar, 3 luncher och 6 middagar

Enkelrumstillägg: 250 €


Res från Åbo

Avresa: 10.8.2020, 9,5 dagar
utresa måndag kl. 20.55 från Åbo,
retur onsdag kl. 20.00 från Stockholm med ankomst till Åbo 20.8.2020 kl. 07.35.
Pris: 1875 €
I priset ingår:
- Buss- och båtresa t/r, frukostbuffé
- Utflykt till Grossglockner och Lienz inkl. lunch
- Utflykt till Berchtesgaden, Saltgruvan och Örnnästet inkl. lunch
- Tyrolerafton en kväll (ej klart vilken kväll)
- Passionsspelen i Oberammergau inkl. lunch
- 10 nätter del i dubbelhytt/dubbelrum på Viking Line, Finnlines, Hotel Rappen, COOEE Alpin Hotel Kitzbüheler Alpen, hotell i Oberammergau, Hotel Strauss.
- 10 frukostar, 3 luncher och 6 middagar

Enkelrumstillägg 250€

BOKA DIN RESA FRÅN ÅBO HÄR