Österrike

Snöklädda toppar, grönskande dalar, porlande vattendrag och en och annan Edelweiss. Österrikes vackra alplandskap lämnar lite att önska och landet är ett utmärkt semestermål.

DATUMET HAR PASSERAT FÖR DEN HÄR RESAN.

Omgivande alplandskap

Vår utgångspunkt blir orten Bad Gastein som ligger mitt i nationalparken Hohe Tauern. Hela byn, som ligger på en bergssluttning, har ett mycket särpräglat utseende med vackra byggnader vars historia går tillbaka till glansperioden ”La belle epoque”. Till Bad Gastein har österrikarna alltid själva åkt för att bada i det välgörande termalvattnet och idag lockas besökare till Felsenterme Gastein, en stor badanläggning med vacker utsikt över det omgivande alplandskapet.

Musikens stad

Bad Gastein ligger bra då vi utforskar vad denna del av Österrike har att erbjuda. En dag ägnar vi förstås åt Salzburg, denna vackra stad vid Alpernas rand där inte minst musiken finns med överallt. Mozart är stadens störste son och idag är hans föräldrahem museum. Och förstås Sound of Music, den omåttligt populära filmen och musikalen som fortfarande lockar mängder med besökare till Salzburg.

Österrikes högsta berg heter Grossglockner, 3798 meter över havet och här kommer vi att erbjudas hisnande vyer då vi färdas längs med Grossglockner Hochalpenstrasse, ett imponerande vägbygge som tar oss så högt upp i Alperna vi bara kan komma.