Norge - Ålesund och Oslo

Många drömmer om exotiska resmål långt bort, med dramatiska berg, vilda vatten och en natur som överträffar det mesta. Men vi har det ju på så nära håll! Följ med oss till Norge, där man kan erövra glaciärer, möta ett troll, äta som en viking och simma i en fjord.

Fjordlandskap i västra Norge

Vi åker när sommaren är som vackrast och solen står högst på himlen, till det UNESCO skyddade fjordlandskapet i västra Norge. Fjordarna är havets förlängda armar, som når långt in i landet och höga berg reser sig på båda sidor om vattnet. Men fjordlandskapet är också en viktig symbol från ett svunnet Norge, en tid då man livnärde sig som bönder på de många gånger svårtillgängliga platserna kring fjordarna. Här odlades det frukt och andra grödor och än idag kan man se lämningar från en tid som flytt.

Ålesund - som en nordisk saga

Åker man till västra Norge kan man bara inte missa Ålesund. Staden påminner om en nordisk saga, fast med modern intrig och det är många som varje år besöker den vackra jugendstaden. Hit åker man inte bara för den hänförande naturen, där fjäll och fjordar möter havet, utan också för kulturen. Ålesund är regionens kulturella centrum och ståtar med flera välbesökta festivaler bland annat.

Oslo och Trollstigen

Som om inte detta vore nog så besöker vi också Norges vackra huvudstad Oslo, byggd på 40 öar i Oslofjorden och här kan man verkligen säga att skog, fjord och hav möts. Resan avslutas storstilat med Trollstigen, bergsvägen i närheten av Geirangerfjorden och en av Norges mest dramatiska sevärdheter. Här kan det vara bra att hålla någon hårt i handen då bussen sakta men säkert tar sig igenom 11 hårnålskurvor, samtidigt som man ser Norge i ett nötskal med branta klippor, vattenfall, djupa fjordar och bördiga dalar.

Dagsprogram Norge


Avresa: 4.7, 7 dagar Bokning mot förfrågan, på telefon 018 26 311.
utresa tisdag kl. 07.30 från Mariehamn,
retur måndag kl. 20.00 från Kapellskär.
Pris: 1 110 €
I priset ingår: 
buss- och båtresa t/r, frukost alla dagar, 2 nätter på Scandic Oslo City, 1 natt på Eikum Hotel i Hafslo, 1 natt på Hotel Union i Geiranger, 1 natt på Scandic Parken i Ålesund, 1 natt på First Hotel Victoria i Hamar, lokalguide i Oslo och Ålesund, tågresa mellan Geilo och Myrdal, tågresa mellan Myrdal och Flåm, färja mellan Hellesylt och Geiranger, 4 middagar, 2 luncher, reseledare, vägskatt.
Enkelrumstillägg: 225 €

För reseinformation och pris med start från Åbo eller Helsingfors, vänligen ring oss på telefon 018 26 311.