Norge

Många drömmer om exotiska resmål långt bort, med dramatiska berg, vilda vatten och en natur som överträffar det mesta. Och tänk att vi har det så nära! Följ med oss till Norge, på en härlig resa som ger oss både glädje och inspiration, trädgårdskonst och storslagna fjäll.

Vi åker när sommaren är som vackrast och solen står högst på himlen, till Kristiansand som är södra Norges största stad och bland annat känt för ”Posebyen”, med fina och välbevarade vita trähus från 1800-talet. Därefter går färden vidare till Stavanger, olje- och energistaden men också känd som universitetsstad med ett rikt kulturliv. Strax utanför Stavanger ligger blomsterön Flor og Fjaere, världens nordligaste tropiska trädgård med mer än 50 000 blommor i regnbågens alla färger. Här firade också Norges drottning Sonja sin 70-års dag.

Från Stavanger tar vi båtvägen vidare, genom Lysefjorden som kantas av fjäll som reser sig över 1000 meter över havet. Här ser vi också en av världens mest spännande utsiktsplatser, ”Preikestolen”, vars lodräta klippavsats stupar 600 meter rakt ner i fjorden. Om inte detta är nog så fortsätter vi resan rakt upp i fjällvärlden, via 28 st hårnålskurvor och vyer som tar andan ur de flesta. Vi får en rejäl dos av fjällnatur innan vi återvänder till Oslo där vi övernattar sista natten innan vi styr bussen hemåt igen.


Avresa: 26.6, 7 dagar
utresa fredag kl. 07.30 från Mariehamn,
retur torsdag kl. 20.00 från Kapellskär.
Pris: 1 350 €
I priset ingår: 
- Buss- och båtresa t/r, frukostbuffé (utresa).
- Guidad visning på Norsk Oljemuseum, guidad rundtur i Stavanger, guidad visning på blomsterön Flor og Fjaere, kryssning på Lysefjorden och guidad rundtur i Oslo.
- Del i dubbelrum: en natt på Scandic Fornebu, en natt på Clarion Hotel Ernst, två nätter på Clarion Hotell Stavanger, en natt på Straand Hotell och en natt på Scandic Oslo City. Sex frukostar, två luncher och sex middagar.
Enkelrumstillägg: 245 €