Italien med Iseo

Upplev det vackra norra Italien.

DATUMET HAR PASSERAT FÖR DEN HÄR RESAN.

I norra Italien, i regionen Lombardiet som är känt för både alper och sjöar, ligger den sagolikt vackra sjön Lago d´Iseo. Sjön är betydligt mindre präglad av turism än sina storasystrar, Maggiore, Garda och Comosjön, och här hittar vi det genuina Italien.

Huvudorten heter Iseo, en charmig småstad med fin strandpromenad, kullerstensbelagda gränder och torg och ett trevligt folkliv på caféer och restauranger. Runt sjön finns flera pittoreska medeltida byar och vill man andas alpluft så åker man upp på högre höjd.

Söder om sjön ligger ett litet vinområde, Franciacorta, där det främst odlas vita druvor. Mest känt är det mousserande vinet som tillverkas enligt champagnemetoden. Men här hittar man också röda viner av världsklass.

Vårt hotell, Hotel Iseolago, ligger inbäddat i en stor trädgård och erbjuder utomhuspooler och ett hälsocenter med gym, bastu, turkiskt bad och bubbelpool. Hotellet är omgivet av ett vackert landskap med böljande gröna kullar och utsikt över den lilla ön Monte Isola i Iseosjön. Hotellet ligger ca 10 minuters promenad från Iseos mysiga centrum och strandpromenad.

Utöver Iseo kommer vi också att besöka den vackra medeltida staden Verona, skådeplatsen för ett av historiens mest kända draman, Shakespears Romeo och Julia.

Dagsprogram: Italien med Iseo (pdf)


Avresa: 29.9, 10 dagar Resan är fullsatt och bokningen är stängd.
utresa lördag kl. 07.30 från Mariehamn,
retur måndag kl. 19.00 från Kapellskär.
Pris: 1 595 €
I priset ingår:
buss- och båtresor, del i 2 personers utsideshytt, frukost alla dagar, del i dubbelrum, 2 lunch, 9 middag, i programmet nämnda besök, svensktalande guide, reseledare.

Enkelrumstillägg: 260 € (inkl. innerhytt)

Sista bokningsdag 29.6!