Sök
Sök

Hamina Tattoo

Arrangören har flyttat fram Hamina Tattoo Festival till 2021. Berörda resenärer kommer att kontaktas.

Vår resa börjar 5.8 i Mariehamn, med avfärd kl. 22.55 mot Helsingfors. Framme i Helsingfors är vi följande morgon. Efter en god frukost ombord är vi redo för alla  äventyr som under två dagar tar oss till Mannerheim-museet, Hamina Tattoo Festival, Langinkoski och Villnäs slott.

Mannerheim-museet

Finlands marskalk, baron Gustaf Mannerheim (1867–1951), bodde i en villa i Brunnsparken från 1924 till 1951. Sedan 1951 har villan varit ett museum som presenterar hans liv samt Finlands historia. Hemmet har behållits i sitt ursprungliga skick, med undantag för några rum som omvandlats till utställningslokaler. Vi får ta del av en svenskspråkig guidning i detta intressanta museum.

Hamina Tattoo Festival

Den årliga militärmusikfestivalen i Fredrikshamn bjuder på många intressanta programnummer och aktiviteter. Vi anländer till festivalen på kvällskvisten och har förhandsköpta biljetter till den stora marschshowen där samtliga musikkårer deltar. Showen börjar kl. 19.00.

Langinkoski

Den kejserliga fiskestugan i Langinkoski är en sommarstuga som byggdes till Rysslands kejsare Alexander III i slutet av 1880-talet. På museiområdet finns flera byggnader från samma tidsperiod och det omges av ett naturskyddsområde. Stugan har varit museum sedan 1930-talet. Här kan du uppleva spåren efter Finlands och Rysslands gemensamma historia samt njuta av den kejserliga atmosfären och nationalstadsparkens frid.

Villnäs slott

Ätterna Fleming och Mannerheims unika gård tar besökarna till det förflutna för att uppleva en adelsfamiljs liv. Huvudbyggnaden från år 1655 är ett av få exempel på palatsarkitektur i Finland. Slottets festvåning och ekonomivåning har återställts och inretts i 1600-talsskick. Mellersta våningen, som är den egentliga bostadsvåningen, moderniserades på 1700- och 1800-talen På Villnäs finns också en stor park i engelsk stil.

Många upplevelser rikare börjar hemfärden via Åbo kl. 20.55, med ankomst Långnäs 01.05.


Avresa: 5.8, 2 dagar
utresa onsdag kl. 22.55 från Mariehamn,
retur fredag kl. 20.55 från Åbo.
Pris: 365 €
I priset ingår:
buss- och båtresa t/r, del i B2-hytt Mariehamn–Helsingfors, frukostbuffé, inträde och guidning på Mannerheim-museet, del i dubbelrum på Scandic Kotka inkl. frukost, inträde till Hamina Tattoo kl. 19.00 den 6.8, inträde samt guidad visning på Langinkoski och Villnäs slott.

Enkelrumstillägg: 133 €