Estland – med Tallinn, Pärnu, Ösel och Dagö

Tallinn är kanske det man först tänker på när man hör ordet Estland, men Estland är ju så mycket mer än så. Visste du till exempel att ungefär 50 % av Estlands yta är täckt av skog och att här finns ca 2000 öar? Tallinn är en av norra Europas bäst bevarade medeltida städer och ett spännande resmål för stora som små.

DATUMET HAR PASSERAT FÖR DEN HÄR RESAN.

Till Estland åker vi på våren, när träden börjar bli gröna och luften fylls av fågelsång. Vi beger oss till sommarstaden Pärnu, som dessutom är Estlands näst största stad. Staden är känd för sina parker och för alla sina badhotell. Hit har estländarna själva åkt för rekreation i långa tider.

Ösel och Dagö – kulturarv och naturupplevelser

Därefter tar vi oss till öarna Ösel och Dagö, gamla svenskbygder med gott om minnesmärken och kulturarv. Ösel, lite större med huvudorten Kuressaare och medeltida fästningar samt Dagö, lite mindre och vildare med fyrar och natur i fokus. Här möter vi den verkliga naturen och får möjligheten att njuta av öarnas traditionella rätter samt uppleva säregna skapelser, inspirerade av havet, landsbygden och skogen.

Keila vattenfall – en mäktig syn!

Keila vattenfall är en pärla i norra Estland, i byn Keila-Joa. Vattenfallet är 6 meter högt och tiotals meter brett – en mäktig syn! I närheten kan man även upptäcka det spännande landskapet under en 3 km lång naturstig.

Dagsprogram (pdf)


Avresa: 22.4, 5,5 dagar. Datumet har passerat för denna resa.
utresa måndag kl. 23.45 från Mariehamn
retur söndag kl. 08.45 från Åbo
Pris: 830 €
I priset ingår:
Buss- och båtresa t/r, del i dubbelhytt Mariehamn–Helsingfors, frukostbuffé, del i dubbelrum 5 nätter inkl. frukost, 3 luncher och 3 middagar. Rundturer och lokalguide samt reseledare.

Enkelrumstillägg: 145 €