Sök
Sök

Rain Man

Publiksuccén Rain Man bjuder på en tidsresa rakt in i 80-talet på anrika Oscarsteatern.

Rain Man är baserad på den fyrfaldigt Oscarsbelönade filmen från 1988 med Dustin Hoffman och Tom Cruise i huvudrollerna. I Oscarsteaterns föreställningar spelas huvudrollerna av Jonas Karlsson och Robert Gustafsson, tillsammans med stjärnor som Sophia Ledarp, Lars Väringer med flera.

Charlie Babbitt (Jonas Karlsson) är en samvetslös streber, en bilhandlare som är snabb i käften och ständigt på jakt efter pengar. När han nås av beskedet att hans förmögne far avlidit ser han en chans att komma ur sin skuldfälla. Glädjen blir dock kortvarig när han får veta att fadern testamenterat alla sina pengar till en för Charlie okänd bror Raymond Babbitt (Robert Gustafsson), som dessutom står under en förvaltare. Brodern bor på ett behandlingshem och är autistisk. Hans vardag består av strikta rutiner och ritualer då han är livrädd för alla förändringar och det som är nytt. Raymond besitter – som vissa med autism – savant-egenskaper, och bearbetar information som en kraftfull dator. Charlies iver att komma över pengarna gör att han rövar bort brodern och tar med honom på en resa till Las Vegas för att länsa kassorna på Casinon, med hjälp av Raymonds unika egenskaper.

Under resans gång lär Charlie känna sin bror närmare och även om det blir äventyrligt på många plan växer sig kärleken stark mellan dem i denna härliga FEELGOOD-föreställning.

Förutom Robert Gustafsson och Jonas Karlsson ser vi guldbaggevinnaren Sofia Ledarp, Uppsalas stolthet Gustav Levin, mångsidige Lars Väringer, Polly Kisch som gjorde succé i ”Zpanska flugan” och Therésè Andersson Lewis direkt från Så som i Himmelen.


Avresa: 30.10.2021
utresa kl. 07.30 från Mariehamn
retur kl. 20.00 från Kapellskär
Pris: 135€
I priset ingår:
buss- och båtresa t/r, frukostbuffé, samt biljett på parkett (rad 10–11) till Rain Man.