Henrik Schyffert

En av Sveriges roligaste komiker med standup-showen ”Var inte rädda”.

DATUMET HAR PASSERAT FÖR DEN HÄR RESAN.

Henrik Schyffert är tillbaka med ett av sina starkaste framträdanden någonsin. I den nya enmansföreställningen ”Var inte rädda” gör han upp med sina brister och rädslor i ett Sverige där oron ökar. I en tid när fler och fler gräver ner sig i skyttegravar och desperat håller fast vid sina åsikter, vill Henrik Schyffert bryta stilleståndet genom att åtminstone försöka noga granska sig själv.

”Vart tionde år måste jag stanna upp och tänka: Vad håller jag på med egentligen? Lever jag som jag lär? Stämmer min karta överens med verkligheten? Det gör lite ont att vara ärlig mot sig själv, att ställa sig på vågen istället för att dra in magen. Men det kan förhoppningsvis vara roligt att titta på”, säger han.

I fem år stod Henrik Schyffert tillsammans med kollegan Fredrik Lindström på landets största scener, i föreställningarna ”Ljust & Fräscht” samt ”Ägd”, som närmare 400 000 personer såg. Sedan dess har Henrik bytt ut de stora scenerna mot små standup-klubbar för att utmana sig själv som komiker. 

År 2016 utsågs Henrik Schyffert och Nour El Refai till årets roligaste manliga respektive kvinnliga komiker. Henrik vann med motiveringen ”han visar respekt för de minsta scenerna och dominerar de största”. 5.9.2016 svt.se

I juryn för 2016 års gala fanns Soran Ismail, Petrina Dolange, Gerda Bylund, Niklas Andersson, Henrik Nyblom samt Zinat Pirzadeh. 

Föreställningen börjar kl. 16 och är ca 90 minuter lång (utan paus).
På Hotel Rival i Stockholm.