CHESS på svenska

En storslagen musikal om strategi, passion och gränser.

DATUMET HAR PASSERAT FÖR DEN HÄR RESAN.

CHESS på svenska bjuder på dramatik, kärlek och farligt spel, men framförallt på musik i världsklass! Musikalen handlar om det pågående kalla kriget, som även utspelar sig över schackbrädet. I huvudrollen ser vi fyra livskrisande personer under ett tv-sänt schackmästerskap. På ena sidan står amerikanen Freddy som representerar ”väst”, och som frivilligt väljer att synas i offentligheten. På andra sidan står sovjeten Anatolij som representerar ”öst”, i en värld där övervakning är ett hotfullt verktyg i makten om kamp. Anatolijs kvinna Svetlana som tar hand om allt, förlorar sin make när Anatolij faller för Freddies flickvän Florence – den fria kvinnan som äger allt men som förlorat sitt jag. Under några turbulenta dagar vänds fyra liv upp och ner, och när mästerskapet är över, är ingen densamma som då första draget i spelet gjordes.

Svenska Teatern har rätt att göra en så kallad non replika av CHESS, vilket innebär att det inte är ett färdigt koncept där man är bunden till färdiga konstnärliga ramar. I Maria Sids regi flyttas fokus från schackspelet till spelet mellan de verkliga människorna. Vem gör det smartaste draget och hur förändras spelet när kärleken drabbar oss? Finns det överhuvudtaget en vinnare när insatsen är någon vi älskar?

CHESS är en svensk-brittisk musikal från mitten av 1980-talet, med musik av Benny Andersson och Björn Ulvaeus från ABBA, sångtexter av Tim Rice samt libretto av Richard Nelson. I CHESS på svenska hör vi låtar som I mitt hjärtas land (Anthem), Jag vet vad han vill (I Know Him So Well), Inte jag (Someone Else’s Story) och Drömmar av glas (You and I). Sånger som inte lämnar någon oberörd.

Musikalen har setts i över 20 länder, och nu är det äntligen dags för Finland!

I huvudrollerna: Maria Ylipää, Johanna Ström, Alexander Lycke samt Glenn Edell.

Föreställningen börjar kl. 14.00 och är ca 2h 45min lång (inkl. paus).
På Svenska Teatern i Helsingfors.


Avresa: 23.1.2019, 1,5 dag Fullbokad.
utresa onsdag kl. 23.45 från Mariehamn,
retur torsdag kl. 20.55 från Åbo.
Pris: 198 €
I priset ingår:
buss- och båtresa t/r, del i två personers innerhytt, frukostbuffé samt biljett till musikalen CHESS på svenska.

Enkelhyttstillägg: 24 €