Romme Alpin

I Romme kan du skida som i fjällen, fast på nära håll. Backarna är placerade i ett naturligt skogsområde, där du färdas nedför med skogsdungar och enstaka träd som ger gott om karaktär till området. 

 

DATUMET HAR PASSERAT FÖR DEN HÄR RESAN.

Tack vare det korta avståndet till Romme får du mera tid i backen och mindre på resande fot. Med Viking Line Buss kommer du bekvämt fram till hotellet och backen.

Backarna är av varierande svårighetsgrad och går i alla väderstreck, så du kan åka där vädret och underlaget är som bäst. Tidigt på morgonen skiner solen på sydsidan ner mot Romme Syd och värmer upp både dig och underlaget, samtidigt som det på de mera nordliga bergssidorna är skuggigare och snön håller sig kall och fin till långt in på eftermiddagen.

För alla åldrar och nivåer

I Romme Alpin finns det tre toppar, och bland anläggningens 30 nedfarter finner du allt från de lättaste gröna nedfarterna till den brantaste svarta backen – Götes Brant. Det finns även ett stort område med svag lutning, med tre lättåkta skidband, som ger dig som nybörjare en trygg start. Även de minsta har ett eget område, där såväl lugna som mera fartfyllda barn trivs. Juniorparken har två linjer av en enklare variant. Så vare sig du är nybörjare eller van åkare, finns det backar just för dig.

Skidskola

En smart start på din skidupplevelse är att inleda den tillsammans med en skidlärare, som ger dig bra grunder och vägledning i hur du tar dig vidare i skidbackarna. Skidskolan i Romme erbjuder såväl grupp- som privatlektioner. Om du vill boka dig eller familjen till skidskolan, hjälper vi gärna till.

Fyrstjärnig övernattning

Vi bor två nätter på Best Western Gustaf Wasa Hotell i bekväma dubbelrum med möjlighet till extrabäddar.  Hotellet är personligt och centralt beläget i Borlänge. Här finns även en härlig relaxavdelning där du efter en dag i backen kan slappna av i den lugna miljön. För den hungrige finns restaurang Broken Dreams på entrévåningen. Restaurangen är en av Borlänges mest populära restauranger med en härlig meny och ett brett utbud med över 500 olika ölsorter.

Besök Borlänge

Även om du inte vill åka skidor är du varmt välkommen med till Borlänge. Här kan du spendera många roliga timmar på äventyrsbadet Aqua Nova eller i köpcentret Kupolen.


Avresa: 8.3, 2,5 dagar 
utresa fredag kl. 18.30 från Mariehamn,
retur söndag kl. 20.00 från Kapellskär.
Pris: vuxen 305 €
barn 8–15 år 199 €
barn 0–7 år 99 €
I priset ingår:
buss- och båtresa t/r, del i dubbelrum på Best Western Gustaf Wasa Hotell inkl. frukost, picknick samt liftkort.