Design i Helsingfors

Shoppingresa till finska designjättar!

DATUMET HAR PASSERAT FÖR DEN HÄR RESAN.

Finsk design är så mycket mer än bara vackra föremål som du ser på. Det är en livsstil, något du upplever! Vår vackra huvudstad är känd som en designstad, och arvet från 2012 då Helsingfors agerade världens designhuvudstad, syns än i dag. Vid ankomst till Helsingfors välkomnas du av design vart än du går, avsiktligt eller ej. Vare sig du vill shoppa eller bara utforska den finländska designen och formgivningen, finns det stil att hämta i Helsingfors.

En naturlig del av den finska vardagen är färg, form och kärlek till naturen. Den finska designen syns också i så gott som alla finländska hem; en Iittalavas, Arabiatallrikar eller Muminmuggar, emaljkärl från Muurla och så klart Fazers bröd och klassiska godsaker.

Runtom i staden finns högklassig design att utforska, t.ex. kläder, inredning och arkitektur. Under vår vistelse i huvudstaden besöker vi Iittala & Arabia Design Centre, Marimekko Outlet, Fazer Experience Besökscenter samt Muurla fabriksbutik.

Iittala: Glas och porslin
Arabia: Porslin
Muurla: Glas och emalj
Marimekko: Tyger, kläder och accessoarer
Fazer: Bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter

Det blir en härlig blandning av färger, former, textilier, inredning och inte minst – godsaker för gommen och magen! Bra design är tidlös och blir inte gammalt, så när du finner något som fungerar, behåller du det!

Förälska dig i finsk design!


Avresa: 9.11, 1,5 dag
utresa kl. 23.45 från Mariehamn,
retur kl. 20.55 från Åbo.
Pris: 135 €
I priset ingår:
buss- och båtresa t/r, del i två personers innerhytt på utresan, Premiumfrukost med mousserande vin i à la carte-restaurangen ombord, lunch samt rundvandring på Fazers besökscenter.

Enkelhyttstillägg: 25 €