Design i Helsingfors

Njut av konst och design i vår vackra huvudstad.

Möt våren i Helsingfors, en stad fylld av spännande sevärdheter inom design. Vår resa börjar med ett besök i det nya centrumbiblioteket Ode samt på konstmuseet Amos Rex.

Centrumbiblioteket Ode är en vacker byggnad i stilren design, ett välfyllt bibliotek och en levande mötesplats mitt i Helsingfors. Ifjol vann Ode priset ”Public Library of the Year” under en världsomfattande kongress inom biblioteksbranschen. Denna byggnad är verkligen värd ett besök!

Konstmuseet Amos Rex visar under våren upp Generation 2020, med det ambitiösa målet att presentera ung konst som är på uppgång. Totalt deltar 80 unga konstnärer i åldrarna 15–23 år och många av de verk som visas behandlar människans förhållande till den omgivande naturen och teknologin.

Resan fortsätter därefter till Makia och TRE i Helsinki Design District.

Hos Makia hittar du tidlösa och snygga kläder i bra kvalitet, både för män, kvinnor och barn. Makias målsättning är att erbjuda kläder som förenklar din vardag och som du vill använda i många år framöver. Makia är även känt för sina designsamarbeten, nu närmast med Alvar Aalto Foundation.

Hos TRE hittar du ett brett utbud av olika varor från hela 300 olika varumärken, både välkända klassiker och helt nya varumärken inom bland annat design, mode, smycken, organisk kosmetik och möbler. Att handla hållbart och att välja bra varor är konceptet hos TRE, som erbjuder världens största utbud av finskt mode och finsk design under samma tak.

Efter en god lunch fortsätter dagen med ett besök till Iittala och Arabia Design Centre där vi får bekanta oss med de kändaste finska varumärkena inom glas och porslin i Design Museum Arabia.

Vi avslutar Helsingforsbesöket hos Fazer Experience Centre. Här får vi ta del av Fazers verksamhet, långa historia, breda produktsortiment, företagsansvar och innovationer. Utställningsrundturen inkluderar även provsmakning av produkter. I samband med rundturen har gruppen möjlighet att shoppa i Fazers butik.

Bussen åker därefter till Åbo och Viking Grace, för hemresan till Åland.


Avresa: torsdag 23.4 kl. 23.45 från Mariehamn,
retur 24.4 kl. 20.55 från Åbo.
Pris: 169 €
I priset ingår:
buss- och båtresa t/r, del i två personers innerhytt, champagnefrukost ombord, lunch, inträden samt lokalguide. 

Enkelhyttstillägg: 20 €