Design i Helsingfors

Resan är inställd på grund av rådande läge. Bokade resenärer kontaktas.

Njut av konst och design i vår vackra huvudstad.

Möt hösten i Helsingfors, en stad fylld av spännande sevärdheter inom design. Vår resa börjar med ett besök i det nya centrumbiblioteket Ode samt på konstmuseet Amos Rex.

Centrumbiblioteket Ode är en vacker byggnad i stilren design, ett välfyllt bibliotek och en levande mötesplats mitt i Helsingfors. Ifjol vann Ode priset ”Public Library of the Year” under en världsomfattande kongress inom biblioteksbranschen. Denna byggnad är verkligen värd ett besök!

Konstmuseet Amos Rex visar under hösten upp Egyptens prakt – en utställning med över 500 föremål från Museo Egizio i Turin, Italien. Utställningen ger oss en intressant inblick i den egyptiska civilisationens långa historia. Tid och konst är genomgående teman på utställningen, som presenterar Egypten under landets första millenium. Vi får även uppleva vad den allra nyaste teknologin kan bidra med i en utställning om det forntida Egypten.

Resan fortsätter därefter till Makia och TRE i Helsinki Design District.

Hos Makia hittar du tidlösa och snygga kläder i bra kvalitet, både för män, kvinnor och barn. Makias målsättning är att erbjuda kläder som förenklar din vardag och som du vill använda i många år framöver. Makia är även känt för sina designsamarbeten, nu närmast med Alvar Aalto Foundation.

Hos TRE hittar du ett brett utbud av olika varor från hela 300 olika varumärken, både välkända klassiker och helt nya varumärken inom bland annat design, mode, smycken, organisk kosmetik och möbler. Att handla hållbart och att välja bra varor är konceptet hos TRE, som erbjuder världens största utbud av finskt mode och finsk design under samma tak.

Efter en god lunch fortsätter dagen med ett besök till Iittala och Arabia Design Centre där vi får bekanta oss med de kändaste finska varumärkena inom glas och porslin i Design Museum Arabia.

Vi avslutar Helsingforsbesöket hos Fazer Experience Centre. Här får vi ta del av Fazers verksamhet, långa historia, breda produktsortiment, företagsansvar och innovationer. Utställningsrundturen inkluderar även provsmakning av produkter. I samband med rundturen har gruppen möjlighet att shoppa i Fazers butik.

Bussen åker därefter till Åbo och Viking Grace, för hemresan till Åland.


Avresa: torsdag 15.10 kl. 23.45 från Mariehamn,
retur fredag 16.10 kl. 20.55 från Åbo.
Pris: 169 €
I priset ingår:
buss- och båtresa t/r, del i två personers innerhytt, champagnefrukost ombord, lunch, inträden samt lokalguide. 

Enkelhyttstillägg: 20 €