Kolmården – ett kliv in i vildmarken

I augusti åker vi med buss till Norrköping där ett av Sveriges populäraste resmål för barnfamiljer finns! I folkkära Kolmården, som är Nordens största djurpark, finns upplevelser för såväl små som stora.

DATUMET HAR PASSERAT FÖR DEN HÄR RESAN.

Häng med på en härligt vild och rolig resa till populära Kolmården och se delfinerna, tigrarna och rovfåglarna, åk linbanan och hälsa på Bamse. På Kolmården jobbar man för att djuren ska ha det bra samt för att ge utrotningshotade djur en chans till en bättre tillvaro. Varje dag, året om, arbetar Kolmården för att inspirera barn och vuxna till ett livslångt engagemang för djur och natur.

Bamses Värld, Sjörövarskepp och Skalmans bilar

Hos Bamse händer det alltid något spännande, du kan prova på olika åkattraktioner, som till exempel Godiståget, den guppande båten Viktoria, Skalmans luftballonger och Sjörövarskeppet.

Världsunik linbana

Förutom Bamses Värld finns den världsunika linbanan Safari, där du nästan viktlöst svävar ut över landskapet fyllt av vilda djur från Afrika, Norden och Asien. Här hittar du allt från lejon och giraffer till visenter och älgar. På Kolmården kan du även åka världens bästa trä berg- och dalbana Wildfire, som bjuder på en två minuter lång åktur med en magisk utsikt över Bråviken.

Rovfågelshowen Wings och Delfinshowen Life

Vi kliver direkt in i vildmarken, där vi möts av djur från när och fjärran. Här finns djur i alla möjliga storlekar och färger. Se hur djurskötarna visar hur man tränar en elefant eller upplev ett fascinerande möte mellan människa och fågel i Kolmårdens rovfågelshow Wings, där man vill skapa förståelse för dessa vackra och akrobatiska varelser. Du får inte heller missa delfinshowen Life, som är en världssuccé som berör alla sinnen.

I sommar har du två chanser att åka med till Kolmården. Båda resorna är dagsresor. Kolmården är kul för alla åldrar och du hinner med mycket på en dag. Välj själv vad du vill se – djurparken, alla föreställningar och åkattraktioner väntar på dig!


Avresa: torsdag 8.8. Bokningen är stängd.
utresa kl. 07.30 från Mariehamn,
retur kl. 20.00 från Kapellskär.
Pris: vuxen 99 €
barn 3–12 år 85 € 
barn 0–2 år 0 €

I priset ingår:
buss- och båtresa t/r, frukostbuffé samt inträdesbiljett till Kolmården.