En dag på Djurgården

Stockholms vackraste ö där allt du behöver finns samlat! 

DATUMET HAR PASSERAT FÖR DEN HÄR RESAN.

Djurgården är en liten ö, som rymmer mycket. Här finns verkligen något för alla! Allt från Sveriges äldsta tivoli, till världens äldsta friluftsmuseum och Skandinaviens mest besökta museum. I augusti åker vi till Stockholms vackraste ö, för att njuta av allt som Djurgården har att erbjuda. Vi reser tillsammans, men väl framme har du egen tid att upptäcka ön. Inga inträden ingår i resans pris, så du bestämmer helt själv vad du vill se och uppleva.

Nöjesparker och nöjen

Upplev en magisk dag fylld av attraktioner, spel, lotterier och underhållning på Sveriges äldsta tivoli. På Gröna Lund är livet en skrattfest och garanterar en heldag med spänning för hela familjen. På Junibacken tar sagotåget dig med på en spännande resa genom Astrid Lindgrens magiska sagovärld. Möt Madicken, Emil, Karlsson på taket och många fler. Eller varför inte besöka världens äldsta friluftsmuseum som är en favorit för såväl stockholmare som tillfälliga besökare. På Skansen kan du besöka ett historiskt Sverige i miniatyr där du kan lära dig mer om traditionella hantverk och traditioner. På Skansen finns även nordiska djur som t.ex. älg, björn, lo och varg.

Museer och klassiker

Djurgården kallas ibland för museiön, och det med rätta, eftersom många av Stockholms allra populäraste museer och sevärdheter finns samlade i denna gröna stadsdel. Bland klassikerna finns bl.a. Vasamuseet med världens enda bevarade 1600-talsskepp och en unik konstskatt. Skeppet består idag av mer än 95 procent originaldelar. En annan klassiker är Sveriges största kulturhistoriska museum Nordiska museet, där allt från kläder och mode till textilier, folkkonst, fotografier, glas, porslin och mycket mer finns samlat från de senaste 500 åren. Bland de nyare museerna finns ABBA The Museum, där bl.a. medlemmarnas kläder, guldskivor och originalprylar finns samlade samt museet Vikingaliv där du kan uppleva en av historiens mest mytomspunna tider.

Huvudstadens gröna oas

Oavsett årstid är en promenad längs Djurgårdsbrunnskanalen en vacker och ljuvlig upplevelse. Längs vägen finns caféer och restauranger, och vid Djurgårdsbrons brofäste ligger ett besökscenter med turistinformation och cykeluthyrning. Upptäck Djurgården på cykel, och se de urgamla ekarna, härliga badklippor samt ett unikt historiskt landskap!