Välkommen ombord på en trygg bussresa!

Din trygghet är vår största prioritet. Vi följer myndigheternas rekommendationer och tar situationen med covid-19 på största allvar. Vi har vidtagit flera säkerhetsåtgärder i hela vår verksamhet för att göra din bussresa så trygg och säker som möjligt.

Om du känner dig krasslig med snuva, hosta eller feber önskar vi dig varmt välkommen en annan gång på våra bussresor. Behöver du nysa eller hosta gör det i armvecket och försök skydda din omgivning. Har du frågor kring våra bussresor, tveka inte att kontakta oss!

Vi har vidtagit följande säkerhetsåtgärder för våra bussresor:

  • Alla bussar sprittorkas efter avslutad körning
  • Handsprit finns ombord på bussen
  • Reser man själv får man eget säte
  • Max 35 passagerare på en buss med 57 platser*
  • Stolsraden bakom chauffören är avstängda

*Gäller endast Viking Line Buss egna bussresor, ej kollektivtrafik.

Alla våra chaufförer är rutinerade och har många års erfarenhet av utlandstrafik. Chaufförerna tränar årligen halk-, broms- och trafiksäkerhetsövningar.

Allt sedan företaget grundades 1942 har säkerheten varit en viktig del i vår verksamhet. Sedan många år tillbaka internutbildas samtliga i vår personal kontinuerligt i såväl första hjälp som säkerhet i bussen (brand- och förstahjälputbildning). Utöver den lagstadgade förstahjälpväskan har vi alltid med oss en egen utökad förstahjälpväska.

Varmt välkommen!


Coronavirus och båtresor

Det är tryggt att resa med oss. Här hittar du den senaste informationen om Viking Lines trafik och säkerhetsåtgärder.