Sök
Sök

Välkommen ombord på en trygg bussresa!

Din trygghet är vår största prioritet. Vi har vidtagit flera säkerhetsåtgärder för att göra din bussresa så trygg och säker som möjligt. Vi har monterat skyddande plexiglas bakom förarsätet. Vi har installerat ozongeneratorer i de flesta av våra bussar och handsprit finns förstås ombord. Alla bussar städas mer frekvent och ytor desinficeras. Vi uppmanar också alla att betala sin bussresa med kort.

Om du känner dig krasslig med snuva, hosta eller feber önskar vi dig varmt välkommen en annan gång på våra bussresor. Behöver du nysa eller hosta gör det i armvecket och försök skydda din omgivning. Har du frågor, tveka inte att kontakta oss!

Viking Line Buss inför desinfektionsenheter i bussarna

I ett led i bekämpningen av smittspridning av covid-19 inför Viking Line Buss ozongeneratorer i tio bussar. Volvo bussar har tagit fram ett Clean & Care program för att maximera säkerheten i fordon under pandemin. ECO3 är en desinfektionsenhet med ett av de mest effektiva sätten att skydda förarna och passagerarna mot bakterier och virus. Enheten producerar kontinuerligt ozongas som rengör luften och minskar mängden partiklar och organiska ämnen på de ytor den kommer i kontakt med. Ozongeneratorn är en desinfektionsenhet som genomför en fullständig desinficering av fordonet. För att ytterligare skydda chaufförerna har Viking Line Buss även installerat plexiglas. Handsprit finns tillgängligt i samtliga bussar.

 - Våra resenärers och medarbetares säkerhet är alltid högsta prioritet, alla ska kunna resa tryggt med oss. Moderbolaget Viking Line har sedan länge arbetat förebyggande gällande infektionsrisker och smittsjukdomar och under våren verifierades arbetet genom DNV GL:s My Care-verifiering. På bussidan har vi även arbetat aktivt med förebyggande åtgärder. Vi har nu valt att öka säkerheten genom att investera i Volvos ozongeneratorer för att skydda våra resenärer och chaufförer, säger enhetschef Mikael Lindström, Viking Line Buss ab.

Se Volvo Bussars film om Clean & Care här »


Alla våra chaufförer är rutinerade och har många års erfarenhet av utlandstrafik. Chaufförerna tränar årligen halk-, broms- och trafiksäkerhetsövningar.

Allt sedan företaget grundades 1942 har säkerheten varit en viktig del i vår verksamhet. Sedan många år tillbaka internutbildas samtliga i vår personal kontinuerligt i såväl första hjälp som säkerhet i bussen (brand- och förstahjälputbildning). Utöver den lagstadgade förstahjälpväskan har vi alltid med oss en egen utökad förstahjälpväska.

Varmt välkommen!


Coronavirus och båtresor

Det är tryggt att resa med oss. Här hittar du den senaste informationen om Viking Lines trafik och säkerhetsåtgärder.